Chihuahua Ziektes – Ontdek De Meest Voorkomende (Gevaarlijke) Ziektes Bij De Chihuahua

Chihuahua Ziektes – Wat zijn de meest voorkomende ziektes bij de chihuahua?

ziektes chihuahuaZoals bij vrijwel elk ras komt ook bij de Chihuahua een aantal erfelijke aandoeningen en gevoeligheden voor.

Als deze gezondheidsproblemen bij een chihuahua, niet correct worden behandeld, dan kunnen ze het leven van je chihuahua erg moeilijk maken en soms leiden tot fatale gevolgen.

Hieronder vindt je enkele voorbeelden over ziekten en afwijkingen die bij dit ras vaker voorkomen dan bij andere rassen.

Chihuahua Hoest

De chihuahua hoest, ook wel reverse sneezing, is typisch iets wat bij Chihuahua’s voorkomt.

Hierbij gaat de chihuahua geforceerd door zijn neus inademen door een kramptoestand in de spiertjes van de keelholte, wat een snurkend geluid geeft.

De hond lijkt naar lucht te snakken en de eerste keer denken mensen vaak dat het gedaan is met hun hondje.

Hoewel het er dramatisch uitziet is het verschijnsel vrij onschuldig en makkelijk te stoppen door de neusgaten voorzichtig dicht te drukken om zo de hond door z’n mond te laten ademen.

Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje!
Filmje over de chihuahua hoest | reverse sneezing

Hotspots

De wetenschappelijke term voor hotspot is Pyotraumatische Dermatitis. Bij hotspots zien een beschadigd huidopppervlak waar vocht uit komt.

Het komt vooral voor bij een dichte, pluizige vacht en ontstaat doordat de hond gaat krabben en bijten als gevolg van een vlooienbeet, een klit, een teek of uit overgevoeligheid voor medicijnen.

Door het krabben en bijten ontstaat er een rode en ontstoken huid, waar korsten kunnen ontstaan.De hond heeft er veel last van omdat het jeuk en er gevaar is voor infecties.

Houdt de plek zo schoon en zacht mogelijk met een desinfecterende zalf. Daarnaast is het natuurlijk van belang om de oorzaak te achterhalen.

Patella Luxatie

Bij patellaluxatie ligt de knieschijf niet op het midden maar op het uiteinde van de scheenbeen.

De knieschijf kan hierdoor wegschieten, waardoor de hond geen kracht meer heeft, en niet meer goed op het betreffende been kan steunen.

Patellaluxatie kan ontstaat door erfelijkheid of door een traumatische ervaring en komt vaker voor bij de kleine en minirassen.

 Entropion

Dit is een erfelijke aandoening aan de oogleden. Bij entropion krullen de oogleden naar binnen waardoor de wimpers de oogbol irriteren. Entropion kan verholpen worden door middel van een operatie.

Open fontanel

Bij een open fontanel is er sprake van een niet geheel goed gesloten schedel waardoor er een zachte plek ontstaat in het schedeldak.

Bij een chihuahua met een extreem groot appelhoofd komt het soms voor dat op meerdere plekken de schedel niet goed gesloten is.

Een hondje met deze afwijking moet een rustig leven leiden omdat een te ruwe confrontatie met zijn schedeltje ernstig letsel kan veroorzaken.

Heb jij nog goede tips? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.  Het kost je slechts 2 minuten.

Tot snel,

Peter Plasman
Auteur van:  Het handboek voor de perfecte chihuahua
www.chihuahua-pup.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het toepassen van de tips en technieken uit mijn chihuahua boek? Wil je de PERFECTE chihuahua hebben waar je altijd al van  gedroomd hebt?
Waar wacht je dan nog op? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt – verandert er ook NIETS.

Lees Hier Meer Over Het Chihuahua Boek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden chihuahua baasjes zijn je al voorgegaan…

Deel deze pagina gelijk even met je vrienden en kennissen door hierboven op de “Vind ik leuk” knop van Facebook te klikken. Alvast bedankt! 🙂

0 Comments